Coaching en begeleiding

Je kunt elke keer weer opnieuw beginnen.


Je bent ontevreden over je huidige situatie, je wil het anders maar weet niet meer hoe. Je bent weer vastgelopen in je eigen patronen en strategie├źn. Je vindt het lastig om hulp te vragen, omdat je het liever alleen doet. Hulp vragen is lastig. Ondertussen is het alsof je rondjes rijdt op een rotonde en er niet af komt. Misschien geef je te vaak toe en is vooral de ander tevreden. Mensen in je omgeving zijn tevreden, maar jij niet. Je bent in die zin onveilig verbonden met jezelf. Een 'sta in de weg' voor jezelf. Je baalt van dat pleasegedrag, maar je vindt het lastig om je grenzen aan te geven.

Je voelt je steeds meer geisoleerd en alleen, omdat je het zelf wil doen. Je voelt verdriet maar uit je boos. Welkom man. Je voelt boosheid maar uit verdriet. Welkom vrouw. Dat is de emotie die bij jou veel eenvoudiger naar buiten komt. Je schrikt van deze reactie en wil het anders. Je wil je hart laten spreken en bent bang voor je eigen reactie. Echt voelen is spannend en daarom houd je je in. Misschien heb je weinig woorden, maar schreeuwt je lijf dat het niet meer gaat. Een natuurlijk signaal. Het goede nieuws: je lijf weet precies wat jij vergeet... Afscheid nemen van een bekend patroon is niet eenvoudig. Kiezen is verliezen. Het is niet eenvoudig om iets af te leren als je er zo aan gehecht bent.

Je vermijding werkt niet meer. Je hebt ontdekt dat harder werken of meer sporten maar tijdelijk werkt. Ben jij je vaker aan het verdoven? Alsof je een grote bal onder water probeert te houden. Nu wil je die ene stap maken die een belangrijk verschil gaat maken. Die bij jou past binnen je eigen grenzen. Hoe doe je dat? Wat kom je dan tegen? Hoe ga je om met het voortdurende ongemak of de angst op een afwijzing? De angst voor emotionele intimiteit. Spannend kan het zijn. De belangrijkste stap heb je al gemaakt. Je loopt vast en wil hulp. Kom tevoorschijn. Reik uit. Vraag. Kom in beweging.

Voorwaarts leven en achterwaarts begrijpen. We schrijven ons levensverhaal in interactie met anderen en het familiesysteem waarin we geboren en opgegroeid zijn. Ons gezin van herkomst was in die zin in ons eerste team. Met een systemische bril kijk ik naar je vraag. Ik bied veelal korte en krachtige trajecten, door een gesprek, een kleine opstellling en met lichaamsgerichte oefeningen. In verbinding op zoek naar wat je energie geeft, anderen noemen het je creatieve levensstroom of hulpbronnen.Anderen beschrijven mijn stijl als puur, nuchter, kalm, liefdevol, prikkelend en toegewijd.

Je bent welkom voor begeleiding met werkgerelateerde ontwikkelingsvragen (coaching) en bij het beter leren omgaan met actuele persoonlijke thema's (counseling).

Kies een plek die bij je past. In mijn sfeervolle praktijkruimte, een ontmoeting langs de IJssel of ergens in de Veluwse natuur.

Ben je bereid? De belangrijkste stap heb je al gemaakt. Je loopt vast en wil hulp. Reik uit. Vraag. Kom in beweging. Samen doen? Neem contact met me op, dan kijken we in een kennismakingsgesprek of we goed bij elkaar passen.


Je bent welkom.


Bewust worden van wie je bent, op weg naar wie je wilt zijn